Barnvänliga vuxenmöbler

Även om Lifebyme främst handlar om kläder och inredning för barn så är det ju så att barn ofta vistas utanför sitt barnrum – i rum fulla med möbler för vuxna! Det kan ställa till med en del problem, då många ”vuxenmöbler” kan vara riskabla för barn om man inte ser upp. Att barnsäkra sitt hem är helt enkelt ett måste när man får tillökning i familjen. Saker som att skydda eluttag, göra så att farliga ämnen – mediciner, rengöringsmedel, diskmedel och så vidare – förvaras oåtkomligt oåtkomligt för barnet. Ytterligare saker man bör göra är att installera lådstopp så att barnet inte kan öppna kökslådor fulla med knivar och andra farliga föremål.

Små barn tycker om att klättra och klänga och dra i saker och ting, som exempelvis stolar, soffor och liknande. Där finns alltså en uppenbar risk och fara för barnet – om den möbel som barnet klänger i eller stöder sig på välter så kan barnet skadas allvarligt. Det gäller alltså att stolar och fåtöljer är så stadiga som möjligt, så risken för att de välter över barnet är minimal. Hos exempelvis Trademax.se kan man hitta flera olika exempel på fåtöljer och stolar som är barnsäkra. Själva kommer vi inte att sälja barnsäkra vuxenmöbler, utan i stället fokusera oss på barninredning. Därför tvekar vi inte att rekommendera andra försäljare och tillverkare av barnsäkra vuxenmöbler. För barnens bästa.

Vi vill avsluta med en uppmaning: se dig om i ditt hem, inte bara barnrummet. Hur pass barnsäkert är det nu? Hur säkert kommer det att vara när barnet är, säg, fyra-fem år? Tänk på att barnet växer, och planera dina möbelköp utifrån detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *