Företagshälsovård

friskvårdDet är viktigt att man har anställda som mår bra på arbetsplatsen, och därför hade vi tänkt att ta en liten avstickare från det vanliga innehållet här på bloggen och berätta lite om hur vi ser på företagshälsa och vad man kan göra för att se till att anställda mår bra på jobbet. Idag är det allt mer vanligt att människor drabbas av sjukdomar och krämpor på arbetet, vilket betyder att det har blivit ett hårdare arbetsklimat, något som gör att fler människor går hemma och lyfter sjuklön.

Det är inte bra för vilken verksamhet som helst, allra bäst är det när ordinarie personal kan vara på plats så mycket som möjligt för att arbetet ska fungera på bästa sätt. Vi har haft problem med hög sjukfrånvaro på företaget, men efter att vi började kolla närmare på det så har vi hittat vägar som gjort att vi sänkt vår sjukfrånvaro betydligt. Det är kul att se att några få, enkla förändringar i arbetet har gjort att vi har ökat vår produktivitet, och dessutom går bättre än någonsin förut. Det betyder alltså att vår investering på hälsa för våra anställda har betalat av sig många gånger om, och det är en ljus framtid som vi möter. Vad har vi då gjort? Jo, det här är vad vi har inför här på lifebyme.se!

Friskvårdstimme
Att införa en friskvårdstimme varje vecka kan kanske vara det bästa som vi någonsin gjort. Dels så ger det människor hos oss en chans att få mer tid till sådant som de älskar att göra på fritiden, för många gånger är det just olika former av träning som ger människor den härligaste av känslor. Därför har vi sett till att de ska kunna utöva mer sådana aktiviteter, på bättre anpassad tid, och det är många som utnyttjar det. De gör det dessutom tillsammans, vilket är bra för både kropp och sammanhållning på företaget.

Utökat friskvårdsbidrag
Vi har sedan tidigare ett friskvårdsbidrag som gör det möjligt för våra anställda att köpa saker helt kostnadsfritt för dem, som de kan använda sig av till hälsobringande åtgärder. Vi har nu höjt denna summa så att de ska kunna göra mer, och dessutom har vi gjort så att vi har inkluderat mer av olika tjänster och produkter. Så nu är det fritt fram att verkligen fokusera på att må bra och har roligt!

Gemensamma hälsokurer
Något som har varit väldigt uppskattat hos oss är att vi har haft ett stort fokus på kost och olika hälsokurer. Det betyder att vi gemensamt lär oss mer om vad som är bra mat att äta, samtidigt som vi har tagit steg på att erbjuda människor på jobbet olika nyttiga och hälsosamma produkter. Vi brukar prova lite olika grejer, och sådana delar som uppskattas mycket är också sådant som vi väljer att ha kvar. Det har inte blivit jättemycket sådant än, men det är en sak som har fastnat. Det är det ekologiska vetegräset från svenskhalsokost.se. Till en början så lät det ganska skumt för många, men när vi började blanda ner det i olika smoothies så kom det verkligen att bli en favorit. Våra anställda har blivit mycket piggare och mer glada på jobbet, vilket är precis den effekten som vi har varit ute efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *