Rusta de små för segelsäsongen

seglaNu har vi precis fått in kläder som passar på sjön som vi snart ska börja fylla butiken med. Det är bland annat vindjackor med tillhörande byxor och härligt mjuka t-shirts i funktionsmaterial. De här kläderna går förstås lika bra att använda på torra land, men vädret på sjön kan ibland ställa extra stora krav på bra kläder som både skyddar mot sol och blåst och som är bekväma, så man bör tänka lite extra på hur man klär sina barn när man ska ut i båten.

Bra kläder är viktigt, men det som är allra viktigast är förstås att alla på båten har flytväst på sig. Barn ska ha flytvästar som är anpassade för barn och som har tillräcklig flytkraft utifrån hur mycket barnet väger. Det är viktigt att flytvästen sitter korrekt. Den får absolut inte sitta för löst eftersom det då finns risk att barnet glider ur västen eller får ett felaktigt flytläge i vattnet. Vi kan rekommendera Marinaman där ni hittar flera olika modeller av bra flytvästar till barn. De har även en stor mängd segeltillbehör, som ni hittar här: http://www.marinaman.se/segelbatstillbehor.

Man ska också komma ihåg att trots att flytvästen är otroligt viktig så ersätter den inte en barnvakt. Barn som befinner sig nära vatten eller på en båt måste alltid övervakas, så se till att ni har koll på era små. Varmt välkommen in till oss på Lifebyme och spana in våra fina och funktionella kläder. Här finns något för alla väder och tillfällen, och en stor del av vårt sortiment är miljömärkt/ekologiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *