Inred barnrummet med personlig konst

Alla som någon gång har inrett ett barnrum vet att det är en mycket kreativ och spännande process för alla inblandade. Både föräldrar och barn får möjlighet att uttrycka sin personliga stil, där funktionalitet, inspiration, lekar och fantasi får blandas till en härlig röra. För att du ska bli nöjd med inredningen behöver du säkerställa att både dekorationer, färger och möbler passar barnets personlighet och ålder.

Något som har blivit populärt är att använda canvastavlor som en del av barnrummets inredning. Dessa tavlor kan pryda väggarna med färgglada motiv, illustrationer eller till och med barnets egna konstverk. På så sätt får du en personlig touch och kan enkelt byta ut tavlorna i takt med att barnets intressen förändras. Hos Poster Store hittar du mängder med vackra och roliga canvastavlor för barn i alla åldrar.

Välj rätt färger

Det finns mycket du kan göra med både färg och möbler i barnets rum. Färgvalet är oftast viktigare än man kan tro, eftersom de ligger till grund för hela känslan i rummet. Vi rekommenderar glada och ljusa färger, för att på så sätt bidra till en mer lekfull och behaglig atmosfär. Se dock till att du inte blandar på för mycket, eftersom färgerna bör samspela med varandra för en harmonisk miljö och enhetlig känsla.

Inredning för barn – måla sovrumsdörren

Är du igång med att göra om i barnets rum eller söker du bara information och tips inför en eventuell renovering? Att fräscha upp och göra om i barnens rum är minst lika viktigt som att renovera andra delar av hemmet. Det är lätt att fastna i gamla mönster när man inreder och donar, men med våra tips kan du förändra känslan i rummet med bara ett litet knep.

Fokus på dörren

Vi är vana vid att måla om och tapetsera i våra hem. Kanske ändrar vi plats på möbler, köper ny matta och hänger upp nya gardiner. Vill du skapa stor förändring snabbt är det dock sovrumsdörren som du ska lägga fokus på. Hos gkdoor kan du köpa specialbeställda dörrar där både färg och design väljs av just dig som kund. Hos Gkdoor hittar du även vackra och moderna ytterdörrar som håller en hög säkerhet och får ditt hem att se personligt ut.

Färg, dekorplast eller lister?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att ändra utseendet på en dörr. Du kan t.ex. använda dig av lister som gör att dörren får ett helt annat djup, måla den i samma färg som väggarna eller varför inte klä in den helt i dekorplast? Fördelen med att använda just målarfärg är att du kan skapa vackra mönster eller måla motiv som går hand i hand med barnens intresse, för att sedan snabbt måla över när inredningen eller barnets intressen förändras.

Våga ta ut svängarna

Vi är ofta rädda för att testa nya saker när det kommer till våra hem. Kanske är vi bekväma och trygga med den inredningsstil som vi har idag eller så vågar vi inte testa gränserna med rädsla för att det ska bli fel och krävas merjobb. Tittar du i inredningsmagasin eller på bloggar kommer du dock se att termen ”våga ta ut svängarna” faktiskt kan leda till helt fantastiskt fina resultat.

Minska farliga kemikalier i barnens kläder

Att köpa nya kläder till sina barn är både roligt och givande. Kanske är det så att ditt barn har vuxit en del på sista tiden och garderoben behöver uppdateras, eller så letar du kläder inför ett speciellt tillfälle som kalas eller fest.

Precis som för oss vuxna är kläderna en mycket viktig del av barnets vardag. Då talar vi inte bara ur estetiska perspektiv, utan även säkerhet och hälsa. Här nedan tipsar vi därför om tre sätt som du kan minska risken för farliga kemikalier som kan överföras från kläder till barnets hud.

Radon i kläderna

Radon är en mycket farlig gas som kan tränga in i våra hem och sätta sig på både kläder och andra textilier. Var det länge sedan du genomförde en radonmätning kan det vara en god idé att kontrollera halterna i ditt hem. Skulle halterna vara för höga kan du kontakta Radea för en radonsanering av professionella och utbildade fackmän.

Kemikalier från tvättmedel

Det är mycket vanligt att använda för mycket tvättmedel och sköljmedel, i hopp om att kläderna ska bli renare. Överdriven konsumtion kan dock lämna kvar rester, som sedan orsakar allergier, klåda eller annan irritation hos barnet. Se därför till att du alltid mäter mängden och håller dig till rekommendationerna.

Kemikalier från fabriken

När kläderna tillverkas tillsätts i vissa fall kemikalier för att minska risken för slitage eller angrepp av klädmalar under tiden plaggen lagras i butiken. Se därför alltid till att du tvättar kläder och sängkläder innan du låter ditt barn använda sig av dem. De räcker oftast med en kortare tvätt för att bli av med ämnen som är skadliga.