Inredning för barn – måla sovrumsdörren

Är du igång med att göra om i barnets rum eller söker du bara information och tips inför en eventuell renovering? Att fräscha upp och göra om i barnens rum är minst lika viktigt som att renovera andra delar av hemmet. Det är lätt att fastna i gamla mönster när man inreder och donar, men med våra tips kan du förändra känslan i rummet med bara ett litet knep.

Fokus på dörren

Vi är vana vid att måla om och tapetsera i våra hem. Kanske ändrar vi plats på möbler, köper ny matta och hänger upp nya gardiner. Vill du skapa stor förändring snabbt är det dock sovrumsdörren som du ska lägga fokus på. Hos gkdoor kan du köpa specialbeställda dörrar där både färg och design väljs av just dig som kund. Hos Gkdoor hittar du även vackra och moderna ytterdörrar som håller en hög säkerhet och får ditt hem att se personligt ut.

Färg, dekorplast eller lister?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att ändra utseendet på en dörr. Du kan t.ex. använda dig av lister som gör att dörren får ett helt annat djup, måla den i samma färg som väggarna eller varför inte klä in den helt i dekorplast? Fördelen med att använda just målarfärg är att du kan skapa vackra mönster eller måla motiv som går hand i hand med barnens intresse, för att sedan snabbt måla över när inredningen eller barnets intressen förändras.

Våga ta ut svängarna

Vi är ofta rädda för att testa nya saker när det kommer till våra hem. Kanske är vi bekväma och trygga med den inredningsstil som vi har idag eller så vågar vi inte testa gränserna med rädsla för att det ska bli fel och krävas merjobb. Tittar du i inredningsmagasin eller på bloggar kommer du dock se att termen ”våga ta ut svängarna” faktiskt kan leda till helt fantastiskt fina resultat.