Hitta begagnade kläder till din bebis

När du väntar barn behöver du absolut inte köpa allting nytt. En bebis växer otroligt fort i början och det är lätt att köpa på sig kläder som knappt hinner användas. Då kan du istället försöka hitta begagnade kläder till din nyfödda. Det finns många familjer där ute som har hela påsar med kläder som knappt använts. Ofta är kläderna i väldigt gott skick eftersom en bebis inte rör på sig så mycket. Du kan till exempel börja titta på marknadsplatser eller Facebook efter annonser med bebiskläder. Då kan du även spara en hel del pengar.

Du kan även hyra kläder

En trend som kommer väldigt starkt nu är möjligheten att hyra kläder. Det finns flera butiker och nätbutiker som erbjuder detta. Du kan inte bara hyra barnkläder utan även barnvagnar och andra tillbehör. Det är perfekt för de som kanske inte har så bra ekonomi och vill ha lite mer pengar över. Det är också ett miljövänligt alternativ eftersom kläderna återanvänds av andra.

Normalt så hyr du månadsvis för en liten summa pengar. När du är färdig med plagget skickar du bara tillbaka det till företaget. Smidigare än så kan det knappast inte bli.

Sälj eller skänk dina egna barnkläder

Om du själv har barn- eller bebiskläder som ligger hemma kan du också sälja eller skänka dem när de har blivit för små. Det beror naturligtvis på om du planerar att skaffa fler barn eller inte. Du kan till exempel skänka dem till organisationer som Erikshjälpen. De säljer dem sedan vidare för en billig peng. Du kan också lägga ut dem på olika marknadsplatser och se om det finns något intresse. Normalt så brukar det vara ganska lätt att få bebiskläder sålda.

Något annat du kan göra är att ge bort kläderna till någon närstående som också väntar barn. Du kan alltid höra dig för i din närhet om det är någon som är gravid för tillfället. De flesta nyblivna föräldrar brukar bli mycket tacksamma för alla gåvor de kan få. Det finns alltså alltid något att göra med bebiskläder som inte länge används. Genom att skänka dem är du också klimatsmart och bidrar inte till det stora berget av sopor. Det är också något som vi alla måste tänka på idag.