Tvätta barnens vinterkläder rätt

Visste du att ytterkläder, och inte minst vinterkläder, behöver tvättas på ett speciellt sätt för att inte tappa sin funktion och sina fina egenskaper. Många gör misstaget att tvätta ytterkläderna på exakt samma sätt som man tvättar barnens andra kläder, men det kan leda till att de inte fungerar lika optimalt.

Har du köpt nya vinterkläder på Kids Brand Store kan du vara säker på att du valt kläder av hög kvalitet. Här finns ett stort utbud av både inomhus- och ytterplagg för barn i alla åldrar. Du hittar dessutom en rad olika märkeskläder till förmånliga priser och handlar med fördel över nätet, för snabba hemleveranser till låg kostnad. Dessa kläder vill du säkerligen vara extra rädd om och då rekommenderar vi att du följer våra tvättråd.

Så tvättar du vinterkläderna rätt

Hur ska man då gå tillväga för att tvätta barnens ytterkläder? Majoriteten av alla skalbyxor, vinterjackor och termobyxor kan med fördel tvättas i tvättmaskinen. Här är det främst temperaturen och valet av tvättmedel och torkmetod som har störst betydelse. Många använder t.ex. en för hög temperatur, vilket i sin tur leder till att tyget slits i onödan. Dessutom är det mycket vanligt att addera sköljmedel för att kläderna ska lukta gott, men även här begår du då ett stort misstag.

Sköljmedel har nämligen en tendens att påverka tyget negativt, eftersom det påverkar porerna i tyget och förstör andningsförmågan. Kläderna tappar då både sin vattenresistenta förmåga och sin förmåga att andas.

Så ska du göra

Har du köpt kläder från Kids Brand Store eller från annan varubutik med högkvalitativa vinterkläder? Då har vi knepen du kan använda dig av för att säkerställa att du tvättar dem korrekt. Till att börja med är det viktigt att du alltid läser tvättråden. Använd dessutom en så låg temperatur som möjligt, där 40 grader brukar vara lagom för att få plaggen rena. Stäng alla blixtlås innan du lägger in dem i maskinen och tvätta gärna ut och in om möjligt.